Wat is infrarood verwarmen?

Marcel Hinderink
November 8, 2022

Introductie infrarood verwarmen

Infrarood verwarmen wordt al een langere tijd gedaan om kantoren, winkelruimtes, openbare ruimtes en fabriekshallen te verwarmen. Echter wordt deze manier van verwarmen ook steeds populairder bij particulieren en dat is niet voor niets. Zeker met de stijgende gasprijzen is infrarood verwarmen een zeer efficiënte manier om je woning te verwarmen. Bij Heering Heating zijn we gespecialiseerd in het leveren van elektrische infrarood verwarmingen die 100 % in Nederland gemaakt zijn. Beschik je nog niet over een infrarood verwarming? Dan is nu het moment om hierin te investeren. Wil je weten waarom? Je leest er alles over in dit artikel.

Duurzaam

Infrarood verwarmen is een duurzame manier van verwarmen. Zeker nu momenteel de gasprijzen de pan uit rijzen. Het is bewezen dat een infrarood verwarming veel minder energie verbruikt dan de standaard convectorkachels. Bijna alle energie die door een infrarood verwarming wordt verbruikt wordt direct omgezet in warmte. Wanneer je investeert in infrarood verwarming voor je woning zullen je stookkosten aanzienlijk dalen. Zeker op de langere termijn is dit dus een duurzame investering.

Snel opgewarmd

Infrarood verwarmen is een snelle en efficiënte manier van verwarmen. Hierbij is het wel belangrijk dat er een basistemperatuur in je woning ingesteld is. Een infrarood verwarming zorgt ervoor dat je snel en doelgericht een bepaalde plek in je woning kunt verwarmen. De infraroodstraling die door zo’n verwarming in een bepaalde ruimte wordt afgegeven, zorgt ervoor dat mensen en objecten in een ruimte opwarmen. Bij de infraroodverwarming van Heering Heating wordt er gebruik gemaakt van een laag wattage paneel welke in staat is om snel en doelgericht te verwarmen.

Eenvoudige installatie

Een infrarood verwarming is makkelijk te installeren. Binnen een uur staat de complete installatie en deze heeft nauwelijks onderhoud nodig. Een verwarmingspaneel hoeft namelijk alleen maar aan een muur of plafond bevestigd te worden. Bij deze panelen is het bovendien mogelijk een bewegingssensor en/of warmteregelaar te installeren zodat het paneel uitgaat als niemand er gebruik van maakt.

Ook is er een infrarood paneel dat mobiel te gebruiken is met een vloerbeugel. Zo kan je overal lekker warm zitten! Vervolgens kan de elektriciteit aangesloten worden op een stopcontact in de buurt van het paneel en je kunt gaan profiteren van alle voordelen de infrarood verwarmen je biedt.

Minder circulatie van vieze lucht

Infrarood verwarmen is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je gezondheid. Een infrarood verwarming heeft namelijk geen convector of ventilator. Hierdoor krijgen stofdeeltjes en andere vieze deeltjes niet de kans om rond te circuleren. Verhitte vieze deeltjes kunnen namelijk zorgen voor geïrriteerde luchtwegen. Daarnaast kunnen ook een droge mond, zere keel en een verkoudheid het gevolg zijn van ronddwarrelende vieze deeltjes. Heb je vaak last van je spieren en gewrichten? Dan biedt een infrarood verwarming je nog een ander bijkomend voordeel. De straling die door zo’n verwarming wordt afgegeven verlicht namelijk de pijn aan je spieren en gewrichten.

Bespaar ruimte

Infrarood verwarming bestaat uit strak vormgegeven wandpanelen. Deze panelen kunnen verschillende afmetingen hebben, maar ze zijn allemaal ruimtebesparend. Je kunt infrarood panelen eenvoudig aan een muur of plafond bevestigen en zijn vaak zo’n 2 cm dik. Dit maakt dat deze panelen dus niet onnodig veel ruimte innemen. Dit is bij standaard radiatoren vaak wel het geval. Infrarood verwarming is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar neemt ook niet onnodig veel ruimte in beslag.

Kosten besparen met infrarood verwarming

Zeker met de stijgende gasprijzen is het belangrijk dat je alleen nog maar verwarmt op plekken waar dat echt nodig is. Het is lang niet altijd noodzakelijk om je gehele woning te verwarmen met een cv-installatie. Vaak maak je namelijk gedurende de dag het meeste gebruik van één bepaalde ruimte. Door ervoor te kiezen om ook daadwerkelijk alleen deze ruimte te verwarmen met een infrarood verwarming, kun je heel wat geld besparen.

Naast het feit dat infrarood verwarmen goed is voor je portemonnee, is het ook nog eens een stuk beter voor je gezondheid. Heb je nog geen infrarood paneel van volledig Nederlands fabricaat in huis? Investeer dan nu. Zo weet je zeker dat je er tijdens de wintermaanden warmpjes bij zit zonder dat je hiervoor je complete cv-installatie hoeft in te schakelen.

Voordelen infrarood verwarming

●      duurzaam

●      ruimte in je woning is snel opgewarmd

●      eenvoudige installatie

●      minder circulatie van vieze lucht

●      ruimtebesparend

Heb je vragen over infrarood verwarmen en wil je weten welke voordelen deze manier van verwarmen jou kan opleveren of wil je weten welke infrarood verwarming het beste voor jou geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Plan snel een adviesgesprek in.  

Share this post
Blog

Onze blog

Meer informatie over de kracht van infrarood verwarming.

Klaar om jouw woning efficiënt elektrisch te verwarmen?

Heering Heating biedt passende infrarood verwarming oplossingen voor elke woning. Met ons aanbod van infrarood verwarmingen helpen wij u om uw woning duurzaam en verantwoord te verwarmen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.